Cup Cakes
Här har jag lite recept.
Chocklad lavendel cup cake
Ingredienser
250 250 g mörk kvalitetschoklad 70%
1.5 1.5 dl vispgrädde
1 1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 2 msk honung
1 1 st nypa flingsalt
1 1 msk smör
100 100 g philadelphiaost
Strössel eller lavendelblommor till garnering
Gör så här
1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
2. Koka upp vispgrädde, lavendel, honung, flingsalt och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och philadelphiaost och "pulsmixa".
3. Fyll frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på varje cupcake. Garnera med strössel eller blommor.
Ingredienser
3 3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
1 1 dl gräddfil
2 2 msk kallt kaffe
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
4 4 msk kakao av god kvalitet
1 1 st nypa salt
100 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
0.5 0.5 dl kakao av god kvalitet
100 100 g phiadelphiaost
1 1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering
Tips
1 sats blir 12 stycken cupcakes
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor